Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВИзследваме нагласите на родителите за тестване на учениците

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВИзследваме нагласите на родителите за тестване на учениците
Коментари Харесай

Ангелов: Проучваме нагласите на родителите за тестване на учениците

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър БТВ

Изследваме настройките на родителите за тестване на учениците с антигенни проби - задачата ни е да реализираме по-голяма сигурност за присъственото образование на учениците, сподели на постоянния четвъртъчен брифинг здравният министър проф. Ангелов. 

Доц. Ангел Кунчев продължи:

" 14-дневната заболеваемост е 90 /10 000 - това ни слага на 6-то място на Балканския полуостров. На 13-то място сме в Европейски Съюз по смъртност. Нащрек сме поради развиването на обстановката по области. 8 области са в алената зона - Кюстендил е с най-висока смъртност, а Търговище - с най-ниска заболяемост. 

Ситуацията към момента е доста добра, България е измежду 5-те страни в най-спокойната зона, само че тендецията се обърна. Очакваме повишаване на заболеваемостта. Може да изживеем отново тази рецесия от края на ноември. 

94 920 дози ваксина са сложени до в този момент. 33 хиляди дози ваксина има в този момент, тъй като 21 150 дойдоха в понеделник и стартира дистрибуцията им в страната. Това лишава най-малко 2-3 дни. "

" Подкрепям доцент Кунчев и неговите опасения. Още в средата на тази и края на мината седмица ние чуствахме, че се случва нещо в лечебните заведения. Само за понеделник сме приели 13 души за един ден. Толкова заболели сме приемали преди този момент за една седмица. В нас породи паника. Цифрите потвърждават, че има пробуждане в столицата. 

Апелът ни е медицинските шефове да затегнат редиците и да се приготвят за това, което ни чака. Към жителите молим: това, че са позволени фитнесите, не значи, че са безвредни. Валят сигнали от жители, които са стъписани в зимните курорти и моловете. Това е отговорност на съдържателите на хотели и молове. Не би трябвало да се надвишава избран брой гости. Смъртността спадна и стартира да се качва отново ", добави ген. Мутафчийски. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР